Kapcsolatfelvétel

Mi ott kezdjük, ahol mások abbahagyják

GINOP_PLUSZ-2.1.1-21-2022-00018

Nagy pontosságú, adat és predikció alapú algoritmusok és adagoló eszközök alkalmazása

 

Projektösszefoglaló:

Megkezdődött a NEURON Szoftver Számítástechnikai Tanácsadó Szolgáltató és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság GINOP_PLUSZ-2.1.1-21-2022-00018 azonosító számú, „Nagy pontosságú, adat és predikció alapú algoritmusok és adagoló eszközök alkalmazása” című projektje, melynek megvalósításához a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretén belül, az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból feltételesen vissza nem térítendő támogatás formájában 212,54 millió forint támogatásban részesült.

Kedvezményezett neve: NEURON Szoftver Számítástechnikai Tanácsadó Szolgáltató és Kereskedelmi Kft.

A fejlesztés tárgya, címe: „Nagy pontosságú, adat és predikció alapú algoritmusok és adagoló eszközök alkalmazása”

Projekt azonosítószáma: GINOP_PLUSZ-2.1.1-21-2022-00018

Szerződött támogatás összege: 212 542 018 Ft

A projekt tartalmának részletes bemutatása:

A projekt során egy egyedülálló, a hidropóniában használható, automatizált oldat képző, optimalizáló és precíziós adagoló terméket kívánunk létre hozni, mely képes lesz arra, hogy a növények bizonyos paramétereinek szenzoros monitorozásából származó adatok elemzésével és feldolgozásával egyedi oldatszükséglet alapján valósítson meg tápanyag folyadék adagolást.

A hidropónia, a föld nélküli termesztést jelentő technológia, amelynek piaca és technológiája még folyamatos alakulás fázisában van. Mivel a növények nem termőtalajon növekednek, ezért a szükséges tápanyagokat megfelelő tápoldatokkal kell pótolni. A növények a korlátozott tápanyagfelvételi lehetőség mellett nagyobb odafigyelést igényelnek, melyeket szintén automatizálni kívánunk szenzorok segítségével.

A projekt során kutatásokat kell végeznünk a felhasználási területek elemzésével, a hidropóniás kultúra folyamatos mérésének szenzorikai területén, multispektrális fotoszenzorok kutatással kiegészülve, a megfelelő koncentrációjú oldatok, oldatcsoportok területén, azoknak az adagoló eszközben történő viselkedését is vizsgálva, valamint a precíziós adagolási algoritmus témájában.

A rendszer létrejöttének fő alappillére a predikciós platform, melynek segítségével a folyadék alapú hatóanyag adagolást nagyon nagy pontossággal lehet megvalósítani, a különböző felhasználási terület igényeihez alkalmazkodva, akár ml pontossággal.

A beruházás tervezett befejezése: 2025.02.28.

A projekt megvalósítási helyszíne a cég 4032 Debrecen, Böszörményi út 68. szám alatt található székhelye.

 

Széchenyi 2020